Glade feriedager

vinterglede

 

Småtassers første blogginnlegg og det er både vinterferie og vårfornemmelser på samme tid her i denne delen av landet. Surrealistisk å se på kalenderen at vi knapt er over midtveis i februar, samtidig som snøen smelter og fuglene kvitrer ute. For et par dager siden hørte jeg dem for første gang og da er det lov å kjenne litt på vårfølelsen.

Selv med vår og sol de siste dagene, så våknet vi til Winter Wonderland i dag. I løpet av natten var alt blitt hvitt og pent igjen. Ikke helt uventet, men stas med litt mer snø uansett sånn på tampen.

Her har vi vinterferie denne uken og hele landet har vinterferie i løpet av de neste ukene. Tid til å nyte dagene med store og små i en liten pustepause fra hverdagen. For mange er det også litt sjonglering på gang, der noen er hjemme med barna mens andre jobber, aktiviteter skal finnes på og utføres. Under er noen artige aktiviteter som kan gjøre dagene morsommere og kortere enn om man sitter uten å ha noe å gjøre. Så hvis du trenger tips finner du forhåpentligvis litt hjelp her.

Vinterlek

Glade feriedager

Det er fortsatt vinter for de aller fleste, så det er fortsatt god anledning til å komme seg ut og nyte vinteren. Om du ikke har det rett utenfør døren, så sjekk der det kan ligge mer snø i skog og mark eller kom deg opp i høyden. Skiløypene er gode fortsatt selv her det smelter, så nyt det så lenge det varer! I tillegg er akebakkene fulle av snø og klare til å lekes i. Særlig etter nattens snøfall.

En del steder er det langt kaldere enn det er akkurat her, så dere har sikkert også skøytebaner som fortsatt har is å gå på. Bare ligg unna is over vann nå som det begynner å smelte.

Særlig de minste er glade for at vanndammene er tilbake! Med ordentlige klær, ikke altfor lang tid ute og så rundskift når man kommer hjem, så er det bare å kose seg ute uansett hvor vått det er. De små bryr seg ikke, samtidig som de voksne kan være glade for at de får brukt litt krefter og har det gøy.

Innekos

Glade feriedager

Når man kommer inn fra alle de morsomme utelekene kan man sette seg ned og tegne alt man har gjort og alt man har lyst til å gjøre. Har man ikke vært ute av en eller annen grunn er det alltid nok å tegne uansett. Kun fantasien setter grenser og farger er gøy!

Trekk opp i sofaen, finn frem barnets favorittbok eller en ny bok de vil lese og ha en rolig stund sammen. Eller kanskje dere leser med fantastiske stemmer og leker det som ble lest etterpå.

Glade feriedager

 

Hva med hjemmekino? Lag popcorn, finn frem en film barna er glad i eller har lyst til å se for første gang, slukk lyset og snurr film!

Bibliotekene er åpne selv om skolen har vinterferie. Det er mye morsomt som skjer på bibliotekene for de minste, så sjekk ditt lokale bibliotek for lesestunder. Eller bare gå på oppdagelsestur fordi det er gøy å lese! Finn noen spennende bøker dere kan lese der eller låne med hjem.

Glade feriedager

Ut på eventyr

Glade feriedager

 

Det er mye å finne på utenfor husveggene også, uten at det trenger mye klær og utstyr.

Er du heldig er det såpass greit å gå i skogen nå at dere kan gå på tur og se på alt det fantastiske ute i naturen. Nå har de vært på skogsturer om vinteren noen måneder og når naturen så vidt begynner å våkne igjen er det på nytt en helt ny verden.

Det popper opp ulike lekeland over hele landet, så sjansen for at det er en eller flere i overkommelig avstand fra der du bor er stor. Alt fra hoppeslott, trampolineparker og klatrevegger, til lekeland med sklier, klatrenett og mye annet. Barna storkoser seg og løper fra sted til sted. Husk vann! De blir fort tørste når de er så aktive og selv om vi pleier å være forberedt hender det at man glemmer seg bort. Lapp på døra om det er mye styr å komme seg ut, så er sjansen stor for å klare å se det før man er på vei.

Det er mange morsomme museer over hele landet. Mange av dem er morsomme for barn, så her er det bare å finne det som passer til interessene. Jeg husker fortsatt turer til Fram museet og Kon-Tiki-museet. De ligger sammen med Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo. Vikingsskipene gjorde uslettelig inntrykk på meg som liten og vi har en tur til Naturhistorisk Museum på trappene, slik at vi kan se på fantastiske dinosaurer og steiner.

Er du i eller i nærheten av Oslo, så er det mange gode tips til museer og attraksjoner som passer for barn her:

https://www.visitoslo.com/no/oslo-for-deg/barnas-oslo/attraksjoner/

Dette er bare noen forslag til aktiviteter å finne på med barna når man har fri noen dager.

Nyt været og  tiden sammen og ha en god vinterferie!

Dette nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) å for å bedre brukeropplevelsen.